Zoek & Boek

Omgeving en Uitstapjes

Vakantie vieren in het mooie Sauerland Winterberg / Züschen

Activiteiten en Uitstapjes

Omgeving

Deze centraal gelegen groepsaccommodatie biedt een ideale uitvalsbasis in ieder jaargetijde, en met voor elk wat wils. Zodra de sneeuw plaatsmaakt voor het groen is het hier een paradijs voor wandelaars, fietsers, motorrijders (voor motoren is er voldoende stallingsruimte aanwezig) en parasailers. U kunt diverse dagtochten ondernemen en de prachtige kastelen, burchten, druipsteengrotten en stuwmeren bezichtigen.

Wandelen, Nordic-Walking en Nordic-blading kan uitstekend op de Nordic-Walking-Arena van Winterberg: een netwerk met 6 trails voor Nordic Walkers en voor de wandelaars ongeveer 600 km. Opstappen kan op talrijke plaatsen. Het floodlight-traject in het Kurpark Winterberg is echt uniek. Tijdens de donkere dagen van het jaar kan er tot 10 uur 's avonds bij kunstlicht gewalkt, gewandeld of gelopen worden.

Er bestaat een compleet netwerk van doorgaande fiets- en mountainbike routes door het Sauerland. De langeafstandsfietsroutes leiden vaak over bospaden, soms over de weg. Een mountainbike of hybride is aan te bevelen. In Winterberg zijn fietsen te huur.

De Bike-Arena Sauerland bestaat uit 1400 kilometer bewegwijzerde mountainbikeroutes met een grote verscheidenheid aan zwaarte en lengte. Deze routes zonder wegwijzers zijn 79 tot 132 kilometer lang en voeren door het aantrekkelijke landschap van de regio.

Volgens insiders geldt het Sauerland, het land van 1000 bergen en 1000 slingerende beekjes, als een van de mooiste gebieden voor motorrijders. Bijzonder geliefd zijn de vele stuwmeren in het Sauerland, waar enkele bekende Biker-Treffs zich gevestigd hebben.

In de omgeving zijn diverse maneges. Zij bieden diverse mogelijkheden om paard te rijden en te genieten van de omgeving onder leiding van een ervaren ruiter, zowel per dagdeel als meerdaags.

Zweefvliegen, paragliden en ultralight-vliegen is goed mogelijk door de thermiek boven de bergen. Bij de UltraLight Vliegschool in Winterberg kunnen duovluchten worden gemaakt.

Bij de grotere stuwmeren in Sauerland kunt u voor watersport terecht. Het zijn de Agger-, Bigge-, Henne-, Diemel- en Edersee, met de verhuur van vaartuig en uitrusting. Deze zijn allen redelijk in de buurt. Hier kan men zwemmen, zeilen, surfen, roeien, kanoën, duiken of een rondvaart maken. Komt u met eigen boot of plank, dan is een (goedkope) plaatselijk surf- of zeilbewijs noodzakelijk. Over het algemeen is gemotoriseerd varen verboden. Toch is er waterskiën mogelijk op de enorme Edersee (op circa 25 km afstand). Wildwatervaren voor gevorderden kan in het voorjaar op de wat grotere rivieren zoals de Agger, de Eder, de Lenne en de Ruhr.

Op de heuvels van Sauerland, Oberbergische Land en Noord-Hessen zijn prachtig gelegen golfbanen aangelegd. Sommigen zijn alleen voor golfclubleden met handicap (slot Herdringen), andere zijn openbaar. Golfbanen zijn o.a. te vinden in Winterberg, Attendorn-Niederhelden, Brilon en Schmallenberg-Winkhausen.

De Kartbahn Niedersfeld/Neuastenberg in Winterberg geeft je een kick. Er zijn één outdoor- en twee indoorkartbanen.

Al met al: ongekende mogelijkheden in het prachtige Sauerland. 

Winkels:100 meter
Stad:6 km
Water:6 km
Golf:6 km
Zee:30 km
Fietsverhuur:6 km
Paardrijden:6 km
Tennisbaan:6 km
Bar:250 meter
Pretpark:17.5 km
Strand:20 km
Watersport:15 km
Wijngaard:15 km
Openbaar Zwembad:9 km
Speeltuin:1300 meter
Restaurant:100 meter
Midgetgolf:6 km
Thermaalbad:6 km
Geldautomaat:200 meter
Supermarkt:100 meter
Bakkerij:100 meter
Fitness:5 km
Wellnesscentrum:Ter Plaatse
Skimogelijkheden:Aan de piste
Afstand vanaf Utrecht:325 km
Internationale luchthaven:140 km
Openbaar Vervoer:20 meter
Afstand tot de hoofdstad:175 km


Snowworld Züschen: Wintersportdorpjes Züschen en Homberg zijn gelegen in Hochsauerland, vlakbij de bekendere skibestemming Winterberg. Het skigebied bij deze twee dorpjes draagt de naam van Züschen: Snow World Züschen. Het is een van de grotere skigebieden in Sauerland en telt 6 skiliften die snowboarders en skiërs mee naar boven nemen. Dit sneeuwzekere skigebied (620-815m) heeft in totaal zo'n 10 km aan skipistes die blauw en (bijna) rood zijn. Daarnaast telt het gebied 7 km aan langlauf loipen en een prachtige snowtubing baan. Snowtubing is een echte aanrader!

Skiliftkarussel Winterberg:het grootste aaneengeslotennoordelijke skigebied. Een aanbod van 20 liften staan u ter beschikking.
• 2 zespersoons-stoeltjeslift
• 3 vierpersoons-stoeltjesliften
• 2 tweepersoons-stoeltjesliften
• 8 ankerliften
• 3 oefenliften
• 2 rodelliften

Puur skiplezier op 15 kilometer afdalingen!
Postwiesen Neuastenberg: Neuastenberg beschikt samen met Postwiese over het meest traditionele skigebied van Sauerland. Het is een afwisselend en open skigebied, ideaal voor snowboarders. En ook voor de beginners zijn hier genoeg mogelijkheden. Het skigebied Postweise is het sneeuwzekerste van de regio. Het is een gebied met een spannende en actieve omgeving waar u zeker eens geweest moet zijn.

Bobbahn Winterberg: De bobsleebaan in Winterberg is een van de langste en snelste banen van kunstijs ter wereld. Jaarlijks worden hier internationale wedstrijden in het bobsleeën, rodelen en skeleton gehouden. In weinige seconden razen de sporters daarbij over de 1.600 meter lange baan naar beneden.
Een prikkeling van de zenuwen die u desgewenst zelf kunt meebeleven: samen met een ervaren piloot van de bobslee en twee andere waaghalzen flitsen onze gasten in de zogeheten taxi-bobslee met snelheden tot 130 km per uur door de ijsgoot. Een onvergetelijke gebeurtenis met gegarandeerd een extra stoot adrenaline! Rond Winterberg vinden elke winter vele internationale kampioenschappen plaats.


Langlaufen: Het Sauerland is bovenal geschikt om te langlaufen. Door de glooiende hellingen en dalen zijn ruim duizend kilometer loipen aangebracht, ten dele verlicht!

Wandelen: Het Sauerland staat bij uitstek bekend als een wandelland. 
Van het Oberbergische Land en Noord-Hessen is dit minder bekend, maar de wandelmogelijkheden zijn er even goed en de uitzichten even mooi. Kenmerkend voor het landschap zijn de zelden echt steile heuvels, de bossen en de stuwmeren. De meeste en mooiste vergezichten zijn misschien wel weggelegd voor wie de akkers en velden op de berghellingen opzoekt. Er bestaan verschillende soorten wandelroutes.

Fietsen en Mountainbiken: Er bestaat een compleet netwerk van doorgaande fietsroutes door het Sauerland. Verschillende gemeenten hebben ook nog eigen fietsroutes over bewegwijzerde paden. De langeafstandsfietsroutes leiden vaak over bospaden, soms over de weg. Een racefiets met smalle banden kan te kwetsbaar zijn. Eigenlijk is het Sauerland vooral goed te doen voor wie over een moderne fiets beschikt, met alle schakelcomfort van dien. Een mountainbike of hybride is aan te bevelen. In Winterberg is het mogelijk fietsen te huren voor wie zijn eigen fiets thuislaat.


 

Bike-Arena Sauerland: 1400 kilometer bewegwijzerde mountainbikeroutes met een enorme verscheidenheid aan zwaarte en lengte. Bovendien zijn er recentelijk 6 wielrenroutes geopend. Deze routes zijn 79 tot
132 kilometer lang en voeren door het aantrekkelijke landschap van de regio. Deze routes zijn niet bewegwijzerd maar kunnen per GPS worden gevolgd.

Bikepark WinterbergHet ligt aan de bobbaan van Winterberg en trekt op een magische manier mountainbikers aan:Bikepark Winterberg scoort met professioneel aangelegde trajecten. Mountainbiken, de eigen rijtechniek verbeteren of gewoon plezier hebben: Bikepark Winterberg gaat in het wereldje goed over de tongen. Het is het grootste in zijn soort in Midden- en Noord-Duitsland. Hier ontmoeten bikers van de Europese mountainbike-scène elkaar!
En nog iets wat het Bikepark zo aantrekkelijk maakt: de stoeltjeslift, die fiets en fietser na de afdaling gewoon weer terug naar boven brengt.

Ontworpen door Europa's beste trajectdesigners
Geheel volgens de trend: de Fun Ride – een traject met talrijke coole elementen. Bijvoorbeeld de 3,75 m hoge Road Gap: deze is zo gebouwd, dat de mountainbikers in volle vaart over de aanpalende weg springen. Spectaculair is ook de Flugkicker, die een sprong met een bijzonder verre landing mogelijk maakt.
Bikepark Winterberg biedt u:
• 8 km aangelegde afdalingstrajecten
• Dubbele stoeltjeslift met bike-houder
• Uitleendienst van bikes en beschermmateriaal
• Cursus rijtechniek
• Geleide touren


Motorrijden: Het Sauerland, het land van 1000 bergen en 1000 slingerende beekjes geldt onder insiders als een van de mooiste gebieden voor motorrijders. Weidse weide- en boslandschappen met loof- en naaldbomen die door kronkelende rustige landwegen worden doorkruist zorgen voor continue wisselende indrukken en de mogelijkheid om het andere verkeer te ontlopen. Bijzonder geliefd zijn de vele stuwmeren in het Sauerland, waar enkele bekende Biker-Treffs zich gevestigd hebben. Sauerland Touristiek heeft een Roadbook gemaakt met een aantal routes, dat hier te verkrijgen is:

Tourist-Information Winterberg
Am Kurpark 6 59955 Winterberg

Tel.: 02981–92500 Fax: 02981–925024


Paardrijden: Er zijn diverse mogelijkheden om paard te rijden in het Sauerland. Het fantastische landschap nodigt echt uit tot flinke ritten het hele jaar door - vooral een rit door de sneeuw is een bijzondere ervaring. In de omgeving zijn diverse maneges, zij bieden diverse mogelijkheden aan om te genieten van de omgeving onder leiding van een ervaren ruiter, zowel per dagdeel als meerdaags.


Vliegen: Zweefvliegen is goed mogelijk door de thermiek boven de bergen en ook andere lichtgewicht vliegsporten zoals paragliding en ultralight-vliegen winnen aan populariteit. In Winterberg bevindt zich een UltraLight Vliegschool waar ook duovluchten kunnen worden gemaakt.


Stuwmeren Sauerland: Voor watersport kunt u op de stuwmeren terecht. Enkele meren zijn hiervoor niet geschikt omdat zij een andere functie hebben, meestal als drinkwaterreservoir. Maar bij de meeste grote stuwmeren floreert echter de watersport. En de waterkwaliteit is uitstekend! De belangrijkste stuwmeren met watersport zijn de Agger-, Bigge-, Henne-, Diemel- en Edersee. Deze zijn allen redelijk in de buurt. Hier kan men zwemmen, zeilen, surfen, roeien, kanoën en duiken. Maar een rondvaartboot behoort ook tot de attracties. Op de genoemde meren zijn verhuurmogelijkheden van vaartuigen en uitrusting. Wie met eigen boot of plank komt, moet voor een kleine vergoeding een plaatselijk surf- of zeilbewijs kopen. Over het algemeen is gemotoriseerd varen verboden. De stilte, die voor natuurliefhebbers hoort bij het verblijf op het water, is daardoor ook aanwezig. Toch is er ook waterskiën mogelijk. In de enorme Edersee (op circa
25 km afstand) is daar een speciale installatie voor ontworpen, waaraan u rondjes over het water kunt maken. Kanovaren kan in het voorjaar op de wat grotere rivieren als de Agger, de Eder, de Lenne en de Ruhr. Het gaat dan wel om wildwatervaren voor gevorderden. Daarvoor zijn mooie trajecten uitgezet zoals in Arnsberg-Neheim. Hiervoor is geen verhuur, u zult uw eigen boot mee moeten nemen.


GolfOp de heuvels van Sauerland, Oberbergische Land en Noord-Hessen zijn prachtig gelegen golfbanen aangelegd. Sommigen zijn alleen voor golfclubleden met handicap, zoals de baan bij slot Herdringen. Op andere golfbanen krijgt de beginnende golfer gelegenheid zich te bekwamen en kunnen ook cursussen worden gevolgd. Voorbeelden in de buurt zijn: Winterberg, Attendorn-Niederhelden, Brilon en Schmallenberg-Winkhausen.


Nordic Walking Arena: De Nordic-Walking-Arena van Winterberg is geen arena in de sportieve betekenis van het woord. Ze is bedoeld om uw gezondheid te verbeteren en te bewegen in de onaangetaste natuur en zuivere lucht van vakantiewereld Winterberg. Op de voorgrond staan het plezier om te bewegen en het plezier in Nordic-Walking, Nordic-blading en wandelen in nauwe relatie met het gezonde klimaat van Winterberg. Beweging maakt gelukshormonen vrij en verbetert de gezondheid
Het is al om het even of u beginner of gevorderde bent – Winterberg biedt op de zeer goed bewegwijzerde Nordic-Walking-Trails en wandelwegen uitstekende bewegingsmogelijkheden. Er staan voor de Nordic-Walkers een netwerk met 6 trails en voor de wandelaars ongeveer
600 km wandelwegen ter beschikking. Een uitgekiend systeem informeert u over de moeilijkheidsgraad. Op talrijke plaatsen kunt u de Nordic-Walking-Arena binnenstappen en de wandelwereld van de Kahler Asten betreden.
Elke weekdag wordt in een stadsdeel een Nordic-Walking-treffen aangeboden voor de gasten van Winterberg. Het floodlight-traject in het Kurpark Winterberg is echt uniek. Hier kan ook tijdens de donkere dagen van het jaar tot 22 uur gewalkt, gewandeld of gelopen worden.
Het Nordic-Walking-traject van vakantiewereld Winterberg voldoet aan de kwaliteitscriteria van het Deutsche Skiverband DSV. In de buurt van de trajecten vindt u belangrijke informatie, zoals bijvoorbeeld een beschrijving van de techniek van Nordic-Walking en het meten van de polsslag, oefeningen voor opwarming, versterking en stretching. Zo hebt u heel veel mogelijkheden om deze uithoudingssport doelgericht te leren en op een gezonde manier te beoefenen.


Kartbahn Niedersfeld / Neuastenberg: Winterberg beschikt ook over twee indoor- en 1 outdoorkartbanen. Hier zijn diverse mogelijkheden om met elkaar de competitie aan te gaan.

Hieronder nog een paar tips in de omgeving van Winterberg:

Berggoudsmid, Winterberg-Langewiese

Bull racer, Winterberg

Karting and Family Fun Centre, Winterberg

Open air theatre, Winterberg

Fort Fun Advonture land, Bestwig

Openluchttheater, Hallenberg

Panorama Park, Winterberg

Ponyranch voor kinderen, Winterberg

Watermolen, Niedersfeld

Wintersportmuseum, Winterberg

Zoutgrotten, Elkeringhausen